Verdiepen - gevorderden hub

De GGZ werkt! Decennia aan onderzoek staafden ons in dat feit. Maar voor wie, waarom, in welke contexten, en vooral ook, voor wie niet? Die vragen roepen om onderzoeksmethoden die verdieping, verrijking en verbijzondering toestaan. En er wordt veel gedaan!

Op deze hub delen we in negen tegels mooie voorbeelden en projecten die aan het denken zetten, stellen we bevlogen onderzoekers en hun projecten aan je voor, en discussiëren we over Do’s & Don’ts voor specifieke vormen voor kwalitatieve analyse. Daarnaast nodigen we leden uit om bij te dragen aan een Interactieve Tijdlijn voor mijlpalen in kwalitatief onderzoek en geestelijke gezondheidszorg. En we bieden we onze leden de mogelijkheid om zich te verenigen in Collectieven met een specifiek interessegebied of missie, waar leden zich in verbinding kunnen verdiepen.

Laten we geen eilandjes zijn, maar samen in de verdieping springen.

Klik op een tegel om te verdiepen:

Interactieve Tijdlijn

Kwalitatief Onderzoek doen we samen. We nodigen de leden van het KOG graag uit om bij te dragen aan een interactieve tijdlijn, waarin we mijlpalen en belangrijke gebeurtenissen en inhouden samenbrengen en ordenen. Bijdragen? Stuur ons een lemma van maximaal 150 woorden onder vermelding van je naam en affiliatie door. Als je graag zeker wil weten dat je lemma geplaatst kan worden, neem dan van tevoren contact op.

 • 2016

  Mijlpaal 1

 • 2017

  Mijlpaal 2

  2017

 • 2018

  Mijlpaal 3

Collectieven – In Verbinding Verdiepen

Het uitgangspunt van het Kwalitatief Onderzoekscollectief is het samenbrengen van onderzoekers, professionals en geinteresseerden rondom kwalitatief onderzoek voor de Geestelijke Gezondheidszorg. Zowel ‘kwalitatief onderzoek’ als ‘geestelijke gezondheidszorg’ zijn domeinen met die domeinen in allerlei kleuren en maten samenbrengen.

Daarom biedt het KOG de mogelijkheid aan leden om zich te vereniging in ‘Collectieven’: werkgroepen of subteams die zich samen willen buigen over een bepaald thema of een specifieke missie of visie (verglijk ‘special interest groups’). We nodigen leden van harte uit om ons te benaderen met ideeen en initiatieven.

Denk aan:

 • Kwalitatief Onderzoek in de Klinische Praktijk
 • Kwalitatief Onderzoek en moeilijk bereikbare doelgroepen
 • Kwaliteit evalueren, hoe doe je dat vanuit kwalitatief onderzoek?
 • Psychotherapie en therapeutische mechanismen bekeken vanuit kwalitatief perspectief

Het verbinden in en ontsluiten van specifieke thema’s laten we graag over aan onze leden. Benader ons met een idee of voorstel. Collectieven hebben de mogelijkheid om via de ledenpagina verbinding te zoeken en initiatieven uit te rollen. Alle collectieven worden bekend gemaakt via de Verdiepen-Hub. We kijken naar jullie uit!

Multiple perspectives on data